Smidsplein 12-d, 3781GR, Voorthuizen
Holsten stables Holsten stables Holsten stables

T-Calazia

Calato x Calypso II x Maestose xx | Merrie | 2003 | Holstein | Donkerbruin | 1.66

Hengstenmoeder T-Calazia uit Holsteiner Stam 6691 staat te boek als moeder van de geprimeerde hengst Cristago I , die onder de naam Cougar  in 2010 bij het Zfdp werd goedgekeurd en uitgeroepen tot kampioen van de springhengsten.
T-Calazia is een dochter van de Capitol I zoon Calato, die we kennen als vader van de internationale springpaarden Cöster,Clausen,Graziana,Callistro en Corinessa.

Van grote betekenis voor de Holsteiner fokkerij is T-Calazia's moeder,de merrie Zivia,een dochter van Calypso II en de op twee na beste merrie in Holstein van de laatste 50 jaar. Niet minder dan zeven van haar nakomelingen hebben op nationaal en internationaal niveau gepresteerd.De bekendste hiervan is ongetwijfeld de ruin Cim Cristo,die tijdens de Olympiade van Athene in 2004 onder zijn Koreaanse ruiter Son Bong-Gak beslag wist te leggen op de individueel 14e plaats.
Tijdens het Bundeschampionat in 2010 wist Zivia 's zoon Fabulous (v.For Pleasure) zich te kwalificeren.

Naast deze succesvolle springpaarden heeft Zivia ook vier goedgekeurde zonen kunnen nalaten.Carambo,eveneens een nazaat van Carthago, Calazio I en II,  de volle broers van T-Calazia en de Cassini I zoon Cassiano,die tijdens het Bundeschampionat in 2007 te Warendorf op een verdienstelijke derde plaats wist te eindigen.

Link naar pedigree van T-Calazia